torstai 16. helmikuuta 2012

Harrastusten vankina, osa 2:

Niin, viime bloggauksessa kerroin DVD-elokuvien keräilemisestä ja leffafriikkeydestä noin yleensä. Tässä bloggauksessa käsitellään toista keräilyvimmaa, jota naiset eivät varmasti ymmärrä. Nimittäin, sarjakuvien keräilemistä. Tuli tänään järjestettyä nuo sarjakuvahyllyt parempaan kuntoon ja sain muutaman kuvankin räpsäistyä bloggauksen päätteeksi.

Itse kiinnostuin kyseisestä harrastuksesta noin 8-vuotiaana ja sitä jatkui ehkä 18-vuotiaaksi asti. Nykyään en enää ostele sarjakuvia pakkomielteisesti, kun ei ole vain yksinkertaisesti tilaa ja on niin paljon lukemattomia lehtiä vielä muutenkin hyllyssä. Ensimmäiset lehdet tuli ostettua kirppareilta ja siitä se innostus oikeastaan sitten lähti räjähdysmäiseen kasvuun. On tullut kierrettyä divareita + muita lehtikauppoja ja haalittua sieltä suuri pino sarjakuvia mukaan. Olen myös tilannut montaa eri julkaisua, esimerkiksi Aku Ankkaa, Spider-Mania, Karvista, Mega Marvelia, Ryhmä-X:ää, Star Warsia jne. Eli aivan törkeän montaa eri lehteä. Näistä tilauksessa on enää Aku Ankka.

Näin sarjakuvaharrastajana en pidä Aku Ankkaa kovin suurena keräilyarvokkuutena, vaikka kyseisesiä lehtiä löytyy ympäriä kämppää varmaan yli 1500 kpl, jos ei enemmänkin. Niitä on kiva lukea, mutta arvoa niillä ei oikeastaan ole, jos ei satu omistamaan vanhoja ja hyväkuntoisia alkuperäispainoksia. Taskukirjat ovat tietysti oma lukunsa ja niillä on jopa arvoakin; itseltä löytyy about 160 taskukirjaa. Roope Setiäkin taitaa hyllyssä olla ehkä 200 kpl?

Suurimmat aarteeni ovat ehdottomasti Marvel-sarjakuvani. Lehtiä löytyy suunnilleen 700 kpl ja koko setin arvo liikkuu siinä 1400e-1800e tietämillä. Lehdet ovat pääasiassa hyväkuntoisia ja arvokkaimmat ovat 1970-1980-luvuilta olevia alkuperäispainoksia. Puolet lehdistä olen kerennyt lukemaan, eli vielä on urakkaa edessä! Ja kyllä vielä on sellainen kipinä noita julkaisuja kohtaan on, että jos sattuu esim. kirpparilla näkemään jonkun lehden, jota ei omasta hyllystä löydy, niin pakkohan se on ostaa. Vanhoilta keräilijöiltä, jotka ovat luopuneet harrastuksesta, niin voi saada todella halvalla isojakin määriä arvokkaita sarjakuvia, joita voi myydä isommalla rahalla eteenpäin.

Muutto alkaa olemaan pikkuhiljaa edessä ja Jenna ei oikein haluaisin lehtiä mukaan, mutta olemme päässeet sopuratkaisuun ja lehdet pääsevät muuttamaan mukaan. Hyllyillä ei kuulemma saa näkyä yhtäkään lehteä, niin täytyy varmaan piilotella sängyn alle laatikoihin! Niin, ja eilen tulivat tilaamani vaatteet Stadiumilta Postiin, jotka hainkin samantien. Olen todella tyytyväinen!  

Seuraavassa kuvia:

IMG_1429
Siinä on osa kokoelmasta, noin 600 kpl lehtiä. Mega Marveleita, Spider-Maneja, Ryhmä-X:ää, Spawnin alkuperäisjulkaisut, Karvisia jne.
 

IMG_1441
Vähän sivuprofiilia. Vievät hyllytilaa ihan kiitettävästi.


IMG_1434
Saa tulla hakemaan pois, jos lyö pöytään sopivan summan euroja. Tarjoan kahvit kaupan päälle.


IMG_1424
Siinä Stadiumista tilaamani vaatepaketti. Huppari, 2x bokserit, 3x sukkia ja 2x t-paitoja. 60e sain noihin upotettua.


Että sellaista, näin minä sitä turhaa aikaani tuhlaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti