tiistai 14. helmikuuta 2012

Harrastusten vankina, osa 1:

Niin, monet eivät varmaan tiedäkkään, että on minulla muitakin harrastuksia olemassa, kuin paskojen biisien kirjoittaminen ja nauhoittaminen ihmisten kiusaksi. Urheiluista en jaksa nyt edes kirjoittaa, koska jokainen nyt urheilee edes jotenkin; vaikka luonnonsuojelijana vääntämällä naama irvessä sitä ruskeaa-Saukkoa pönttöön. No joo. Mutta, siksi aionkin puhua vähän "erikoisemmista" harrastuksista, joita minulta nyt muutama löytyy. Ja ei, ei ole mitään perverssiä.

Ensimmäisessä osassa tutustutan teidän rakkaaseen harrastukseeni: DVD-elokuvien keräämiseen ja yleiseen leffa-fanaattisuuteen. Itse olen aina ollut ihan törkeän kiinnostunut leffoista, niiden katsomisesta ja keräämisestä. Eritoten kauhugenre on lähellä sydäntä. Kyseinen genre on siitä mielenkiintoinen, että siinä on joko helvetin hyviä leffoja, tai sitten sysipaskoja. Tässä genressä ei ole sitä kultaista keskitietä.

DVD-elokuvia löytyy tällä hetkellä hyllystä about 200 kpl, joista puolet ovat kauhua. Pakko myös todeta, että Blu-ray on aivan paskaa ainakin hinnoittelun perusteella, joten yhtäkään kyseisellä formaatilla olevaa leffaa en omista, vaikka soitin löytyykin tulevaisuuden varalle. Parhaimmaksi leffojen ostopaikaksi olen todennut netissä olevan Discshopin. Ympäri vuoden törkeän hyviä tarjouksia, loistava bonusjärjestelmä (mitä enemmän ostaa, sitä paremmat bonukset saa, esim. ilmaisia DVD-ensi-iltoja tai elokuvia 60% alennuksella) ja tuotteet tulevat hyvin pakattuina kotioven eteen nopeasti. Itse olen kyseiseen lafkaan vuosien aikana sijoittanut n. 600e ja ilmaisia leffoja on sieltä tullut ainakin 10 kpl. Myös isojen tavaratalojen poistomyynnit tai ALE-myynnit ovat leffadiggareille kulta-apajat!

Tähän harrastukseen, kun hurahtaa, niin siihen saa puskettua myös sitä rahaa kiinni sopivissa määrin. Tottakai alussa selviää pienellä budjetilla hyvin, mutta loppujen lopuksi haluaa vain parempaa. Näin se on kai joka harrastuksessa? Itse ainakin tykkään katsoa leffoja mahdollisimman hyvällä kuvanlaadulla (kukapa ei?), jotta katselunautinto olisi lähellä täydellisyyttä. Toki tähän vaikuttaa todella moni muukin asia, kuin terävä kuva televisiossa/valkokankaalla.

Kesätyörahoilla tuli ostettua 47" LG:n Full HD-televisio (norm. hinta 1000e, itse sain viimeisen kappaleen tarjoushinnalla, 500e!), toissa kesänä ostin LG:n Full HD:n kotiteatteri-sarjan (900e) ja voin suositella kyseistä kotiteatteria jokaiselle leffa-harrastajalle! Ei ole överikallis, vaan loistava hinta-laatu-suhteeltaan. Hyvä bassontoisto ja äänen erottelukyky, pärjää loistavasti kalliimmillekkin sarjoille. Omaan kämppään, kun pääsee muuttamaan, niin pakko toteuttaa pitkäaikainen haave ja ostaa videotykki + valkokangas. Sitten ovat hommat hanskassa!

Seuraavassa vähän kuvia:

IMG_1408
Siinä osa leffakokoelmastani. Oli pakko tänään järjestellä rainat 
uudestaan hyllyyn genren mukaan, että helpottaa vähän jonkun 
tietyn elokuvan etsimistä.
    

IMG_1405
Siinä vielä lisää matskua ennen järjestämisprojektin alkua.


IMG_1412
LG:n 47" Full HD-televisio ja LG:n kotiteatterisarjan subbari.


IMG_1416
Kotiteatterin sydän alimmaisena, eli vahvistin/soitin. Sen päällä Wbox HD2-digiboksi.


No, tällaista tällä kertaa. Seuraavassa bloggauksessa kerron toisesta harrastuksestani, joka on vielä hardcorempi, kuin tämä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti